#CopiiiLGBTînȘcoalaTa. A fost lansată o campanie de conștientizare a drepturilor copiilor LGBT+ din Moldova

Author

Categories

Share

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC) și Platforma Copiilor au anunțat despre susținerea campaniei „Copiii LGBT în Școala Ta”. Campania respectivă a fost dezvoltată în cadrul programului de instruire privind combaterea prejudecăților prin instrumente audiovizuale „Combating hate can be fun”, desfășurat de Centrul de informații GENDERDOC-M.

#CopiiiLGBTînȘcoalaTa este o campanie care se adresează cadrelor didactice din Republica Moldova pentru a sensibiliza adulții din comunitatea școlară să asigure copiilor LGBT+ un mediu educațional incluziv.

Campania se va desfășoară în luna noiembrie 2022 și poate fi urmărită pe canalele de comunicare ale organizațiilor GENDERDOC-M și CIDDC, precum și ale comunității Platforma Copiilor.

Campania prezintă o serie de materiale care au scopul să ajute profesorii și profesoarele din Republica Moldova să înțeleagă dificultățile pe care le întâmpină copiii LGBT+ din cauza stereotipurilor și a prejudecăților. De asemenea, profesorii și profesoarele au ocazia să-și testeze cunoștințele despre copiii comunității LGBT și despre propriul grad de acceptare a acestora.

 

(video) #CopiiiLGBTînȘcoalaTa. A fost lansată o campanie de conștientizare a drepturilor copiilor LGBT+ din Moldova

Author

Share

Descoperă mai multe la Curcubeul 🌈 The Rainbow | Romania

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura