Premierul japonez Fumio Kishida îl va demite pe consilierul care a spus că „nu suportă” cuplurile LGBT

Author

Categories

Share

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a anunţat sâmbătă că intenţionează să-l demită pe unul dintre secretarii săi pentru remarci discriminatorii despre minorităţile sexuale, după ce consilierul a declarat că „nu ar vrea să locuiască” lângă un cuplu de lesbiene, gay, bisexuali sau transgender, avertizând că dacă este permisă căsătoria între persoane de acelaşi sex, oamenii vor fugi din Japonia, relatează Reuters şi The Japan Times, citate de Agerpres.

n remarci publicate vineri de presa locală, Masayoshi Arai, un birocrat guvernamental de elită care serveşte ca secretar executiv al premierului şi lucrează pentru Kishida din octombrie, a adăugat că „nu suportă nici măcar să vadă” cuplurile de acelaşi sex.

Arai a făcut aceste comentarii în timpul unei conversaţii neoficiale cu reporterii la Biroul Prim-Ministrului cu privire la poziţia prudentă a lui Kishida faţă de recunoaşterea legală a căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

„Comentariile lui sunt scandaloase şi complet incompatibile cu politicile administraţiei”, a declarat Kishida în remarci difuzate de postul public NHK.

Premierul japonez Fumio Kishida îl va demite pe consilierul care a spus că „nu suportă” cuplurile LGBT

Author

Share

Descoperă mai multe la Curcubeul 🌈 The Rainbow | Romania

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura