Primăria Tokyo a început să emită certificate de uniune cuplurilor de acelaşi sex care trăiesc sau muncesc în capitala japoneză/ Certificatele permit anumite drepturi cuplurilor gay ca în cazul partenerilor căsătoriți

Author

Categories

Share

Primăria Tokyo a început marţi să emită certificate de uniune cuplurilor de acelaşi sex care trăiesc sau muncesc în capitala japoneză, o măsură aşteptată de mult timp, într-o ţară în care nu există căsătoria gay, relatează AFP.

aponia este singura ţară din G7 care nu recunoaşte uniunile între persoane de acelaşi sex, deoarece Constituţia japoneză prevede că o ”căsătorie nu poate avea loc decât cu consimţământul reciproc al celor două sexe”.

Certificatele emise de către oraşul Tokyo le permit cuplurilor de lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali (LGBTQ) să fie tratate la fel ca şi cuplurile căsătorile în privinţa anumitor servicii publice legate de locuinţe, în domeniul sănătăţii şi protecţiei sociale.

Primăria arondismentului Shibuya, un cartier la modă din Tokyo, a fost prima din Japonia care a propus un astfel de certificat, în 2015.

Peste 200 de municipalităţi sau autorităţi locale i-au urmat exemplul de atunci.

Primăria Tokyo a început să emită certificate de uniune cuplurilor de acelaşi sex care trăiesc sau muncesc în capitala japoneză/ Certificatele permit anumite drepturi cuplurilor gay ca în cazul partenerilor căsătoriți/ Căsătoriile gay nu sunt permise


Descoperă mai multe la Curcubeul 🌈 The Rainbow | Romania

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Author

Share

Descoperă mai multe la Curcubeul 🌈 The Rainbow | Romania

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura